13.8.10

Acte necesare pentru certificatul de nastere

În principiu, dacă ai devenit tătic recent, nu te îngrijora prea tare de partea legala a evenimentului. Obţinerea actelor pare să fie destul de lejeră.

Descrierea paşilor pe care îi vei face ar fi următoarea:



1. Declararea nou-născutului
Fiecare spital/maternitate are propriul birouaş pentru declararea nou-născuţilor. Identifică pentru spitalul/maternitatea ta unde este acest birouaş. Pentru Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, biroul se află în incinta clădirii de la poartă, cea în care stau gardienii de la poartă.
Pentru declarare sunt necesare următoarele acte:
- BI/CI original mama
- BI/CI original tata
- Certificatul de Căsătorie, original.
Dacă nu sunteţi căsătoriţi, mai trebuiesc câteva acte, nu am reţinut ce, nefiind în acea situaţie.
Pe loc vi se completează această declaraţie, cu care vă veţi duce la Primărie...

2. Depunerea actelor pentru obţinerea Certificatului de Naştere
Declaraţia completata la spital va trebui să o duceţi la Oficiul pentru Evidenţa Persoanelor de la Primăria sectorului din care face parte spitalul. Pentru Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, va trebui să ajungeţi la Oficiul de Evidenţă a Persoanelor Sector 2 - Str. Olari nr. 19. Se află în apropiere de Foişorul de Foc, la care ajungeţi de la spital luând (acum) 2 sau 3 staţii autobuzele 133 sau 135.
La primărie veţi avea nevoie de aceleaşi acte enumerate mai sus, inclusiv copii după fiecare. La fel, pentru cazul în care nu sunteţi căsătoriţi sau adresele din buletine sunt diferite, veţi avea nevoie de acte adiţionale.

3. Obţinerea Certificatului de Naştere
... vine undeva la vreo 10 zile după depunerea actelor. Dar despre asta... mai încolo, după ce îl obţin.

Atenţie:
- programul (de la Cantacuzino) pentru declararea nou-născutului este de la 08:00 la 14:00, iar la Primărie este acelaşi program, cel puţin vinerea.

Oricum, nu te baza să reţii toate aceste informaţii, le vei primi pe fiecare în parte, la timpul lor. Toată acţiunea în sine nu pare generatoare de nervi, doar de oboseala fizică.

Cam atât deocamdată...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu